Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че в отговор

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че в отговор
Коментари Харесай

Според Захарова: Москва и Минск не нарушават Договора за неразпространение на ядрените оръжия

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че в отговор на продължаването на взаимните нуклеарни задачи на НАТО Москва и Минск укрепват сигурността си, без да нарушават Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие (ДНЯО).

Руският президент Владимир Путин разгласи в понеделник, че Москва ще продължи да образова екипажи за самолетите на беларуските военновъздушни сили, които към този момент са преоборудвани за носене на нуклеарни бойни глави.

" Мерките, изразени по време на срещата на президентите на Русия и Беларус за гарантиране на сигурността на съюзната страна, са насилствен отговор на целенасоченото развиване на дългогодишната процедура на така наречен взаимни нуклеарни задачи на НАТО ", твърди Захарова. 

" На този стадий става дума единствено за прекачване на Република Беларус на двойно оборудвани комплекси " Искандер-М " с ракети с стандартно базиране, както и за даване на техническа опция на някои беларуски самолети Су-25 да носят нуклеарно оръжие. При това не се възнамерява предаване на технологии за преоборудване на самолетите в носители на нуклеарно оръжие. " - се споделя в коментара на Захарова. /БГНЕС, ТАСС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР